Welcome, Guest. Please Login or Register
YaBB - Yet another Bulletin Board
21.05.2024 at 16:20:22


Page Index Toggle Pages: 1
(Read 962 times)
Castaway
YaBB Administrator
*****
Offline


Posts: 490
Oulu
Gender: male
Foorumi uudistuu - päivitä sähköpostiosoitteesi!
01.01.2020 at 14:05:50
 
Hei!

Lyhyesti: Päivitä sähköpostiosoitteesi käyttäjätietoihin, LUFC Finlandin uusi foorumi on pian täällä!

On tullut aika päivittää LUFC Finlandin foorumisofta 2020-luvulle. Uudeksi alustaksi tulee nykyaikainen ja kustomoitava XenForo, ja se on suunniteltu toimimaan myös mobiililaitteissa. Uuden foorumin parissa on tehty töitä nyt jonkin aikaa, haasteita on lähinnä tuottanut kaiken sisällön eli käyttäjätietojen ja viestien kopiointi YaBB:n tiedostopohjaisesta järjestelmästä uuteen tietokantapohjaiseen alustaan. Nyt työ alkaa olla loppusuoralla ja uusi foorumi vanhoine sisältöineen saadaan pian käyttöön.

Käyttäjätunnukset ovat valmiina uudessa foorumissa, mutta salasanoja ei voi vanhasta foorumista siirtää. Tämän vuoksi pyytäisimme vaihdon sujuvoittamiseksi varmistamaan että nyt käyttäjätiedoissa oleva sähköpostiosoite on ajan tasalla.

Vanhat yksityisviestit eivät siirry ainakaan toistaiseksi, vaan ne jäävät vanhalle foorumille. Kaikki julkiset foorumiviestit taas siirtyvät aina vuodesta 2001 alkaen. Uusi foorumi tukee myös yksityisviestejä, ja niitä voidaan siirtää vanhalta foorumilta tarvittaessa.

Uuden foorumin avaamisen yhteydessä saat sähköpostiin pyynnön vaihtaa salasana. Tämän tehtyäsi uusi foorumi on käytettävissäsi!

Uusi foorumi avataan kunhan saadaan viimeiset epäkohdat oiottua, uskaltaisin luvata että tammikuun 2020 aikana. Pyritään tekemään tämä niin että siitä koituu mahdollisimman vähän katkoksia, jos ollenkaan.


Ohjeet sähköpostiosoitteen tarkistamiseen/päivittämiseen:

1. Valitse yläpalkista "User CP"
2. Vasemmasta reunasta "View" otsikon alta valitse Profile-tabi
3. Valitse Contact Information
4. Sähköpostiosoitteesi pitäisi näkyä ylimmässä kentässä
5. Päivitä osoite tarvittaessa ja valitse Save Changes


Haluatko testata uutta foorumia? Jos haluat niin ota yhteyttä minuun esim. yksityisviestillä, niin aktivoin tunnuksesi uudella foorumilla. Uusi foorumi on vielä toistaiseksi kehitysvaiheessa, eikä sisällöltään ole välttämättä 1:1 vanhan foorumin kanssa.


Oikein hyvää uutta vuotta ja vuosikymmentä!


Kysymyksiä ja vastauksia:

Q: Jääkö vanha foorumi edelleen käyttöön?
A: Vanha foorumi jäänee lukukäyttöön ainakin toistaiseksi, mutta viestit löytyvät myös uudesta foorumista. Lisäksi vanhat yksityisviestit ovat nähtävissä ainoastaan vanhalla foorumilla.

Q: Kirjaudun vanhaan foorumiin eri tunnuksella kuin mikä viestieni vieressä näkyy. Nyt en pääse kirjautumaan olenkaan, mikä vikana?
A: Käytä kirjautuessa sitä tunnusta millä näyt ulospäin vanhalla foorumilla.

Q: Olen ollut poissa foorumilta pitempään enkä ehtinyt päivittää sähköpostiosoitettani vanhaan foorumiin, ja nyt uusi foorumi on otettu käyttöön enkä pääse kirjautumaan tunnuksellani, mikä avuksi?
A: Tee seuraavasti:
 1. Kirjaudu vanhaan (eli tähän) foorumiin omalla tunnuksellasi
 2. Päivitä sähköpostiosoitteesi käyttäjätietoihin
 3. Lähetä yksityisviesti käyttäjälle Castaway tai Raimo ja pyydä että resetoimme salasanasi uudelle foorumille

Jos on mitä tahansa muuta kysyttävää niin kysykää vain, joko vastauksena tähän viestiin tai yksityisviestillä.
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Castaway
YaBB Administrator
*****
Offline


Posts: 490
Oulu
Gender: male
Re: Foorumi uudistuu - päivitä sähköpostiosoitteesi!
Reply #1 - 19.01.2020 at 16:11:44
 
Uusi foorumi on pian valmis käyttöönottoa varten: https://lufc-finland.com/forum/

Foorumia voi nyt käydä kuka tahansa testaamassa vierailijan ominaisuudessa. Ottakaa yhteyttä minuun yksityisviestillä jos haluatte testata käyttäjätunnustanne ja kokeilla viestien kirjoittelua yms. Pyyhin vielä kaiken sisällön puhtaaksi ennen varsinaista käyttöönottoa, joten nyt sinne voi kirjoitella rauhassa mitä vain. Voi myös olla että teen vielä korjauksia vanhojen viestien kopiointiin, jolloin joudun ajamaan sisällön uusiksi.

Foorumin pitäisi näyttää ulkoisesti kutakuinkin oheisten kuvien kaltaiselta. Jos jotain poikkeavuuksia kuviin verrattuna ilmenee niin pyytäisin ilmoittamaan niistä minulle, saadaan korjattua ennen käyttöönottoa. Värimaailmaa varmaan muokataan vielä jonkin verran, esim. tuo oranssi väri vaihtuu kyllä paremmin tarkoitukseen sopivaan. Huomioitavaa on se että logo ei toimi puhelimella vielä kunnolla, korjaan sen myöhemmin.

Suurin konkreettinen hyöty uudesta foorumista on se että se on käytettävä myös puhelimella. Myöskin spämmibottien esto pitäisi olla paljon tehokkaampi. Tässä vanhassa foorumissa kaikki tieto on tallennettu tiedostoihin siinä missä uudessa käytetään tietokantaa, ja tämä parantaa foorumin hallittavuutta merkittävästi.

Kaikki vanhat viestit ja viestejä kirjoittaneet käyttäjät pitäisi olla tallella. Ilmoitelkaa jos jotain ei löydy tai joku viesti on rikki tms. Ennen kirjautumista kaikki käyttäjät näkyvät "New member"-statuksella, mutta se korjaantuu kirjautumisen jälkeen.

Ja tosiaan sähköpostiosoitteen tulisi olla tällä vanhalla foorumilla ajan tasalla. Voitte käyttää mitä tahansa osoitetta, tai vaikka luoda tätä varten uuden. Kun uusi foorumi otetaan käyttöön (tai jos haluatte testata foorumia jo ennen sitä), uusi salasana lähetetään käyttäjätiedoissanne olevaan osoitteeseen.

... ... ...
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Raimo
YaBB Administrator
*****
Offline


Posts: 714
YaBB Admin Land
Re: Foorumi uudistuu - päivitä sähköpostiosoitteesi!
Reply #2 - 20.01.2020 at 18:04:53
 
Kiitokset kaikesta työstä, mahtava homma!

Yläpalkin banneri ei minulla edelleenkään suostu aukeamaan desktopissa, vaikka olen paria eri selainta ja konetta kokeillut. Suoralla URL:lla se aukeaa, eli vika lienee koodissa joka tekee tuosta responsiivisen. Mobiilissa se aukeaa pienenä.
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1