Leeds - Newcastle 2-2

Deano

New member
Varsin positiivinen alku tähän kauteen, vaikka enteet olivat melkoisen huonot.
Ihan ensimmäisenä täytyy todeta että Lamine Sakho on kerrassaan loistava hankinta, mies piti pilkkanaan useampaakin mies yhtä aikaa, todella näppärä pallon kanssa ja nopeakin kaiken lisäksi. Hän loi paljon paljon maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla, joten oli hieman sääli nähdä hänen juoksevan vaihtoon toisen jakson alussa. Sen jälkeen keskikentältämme hävisi se luovuuden kipinä, joka meillä oli pelin alussa.
Newcastlen tasoitus tuli aivan lopussa, kun muuten loistavasti keskityksiä katkonut Lucas Radebe ei yltänyt kunnolla keskityspalloon ja se livahti Alan Shearerin jalkaan.
Lee Bowyer sai odotusten mukaan isot buuaukset aina palloon koskiessaan.
Ihmettelisin jos hän ei jonkun kolhun takia olisi ensi viikonloppuna sivussa, sen verran kaltoin häntä kohdeltiin.
Hyvin taisteltu ja ansaittu piste, joukkueessamme on ainesta parempiinkin tuloksiin kunhan se vain haluaa tehdä töitä.
 
Hyvä startti. Normaalisti voiton menettäminen loppuminuuteilla harmittaisi, mutta nyt tärkeintä oli olla häviämättä. Pistekin Newcastlelta voi myöhemmin osoittautua arvokkaaksi.
Parasta oli Smithin onnistuminen maalinteossa.
Jermaine Pennant voi muuten tuoda samanlaisen piristyksen Leedsin peliin kuin Sakho. Heidän varaansa ei paljon kannata laskea, mutta he tuovat peliin yllätyksellisyyttä.
 
Hieno alku kaudelle.
Eka puoliaika oli upea mutta toinen oli kaikkea muuta. Sydän kurkussa katselin Newcastlen prässiä ja maali roikkui ilmassa koko ajan. Mutta hyvä näin.
 
Omia mietteitä pelaajittain nähdyn perusteella:

Robbo - on iskussa heti kauden alusta. On tällä kaudella vähintään yhtä tärkeässä roolissa kuin viime kaudella.

Kelly - ajoittain hieman pulassa Robertin nopeuden kanssa, mutta kaikenkaikkiaan varma suoritus.

Camara - eleetöntä ja varmaa pelaamista. Vaikuttaa hyvältä hankinnalta.

Radebe - paljon "chiefmäisiä" tärkeitä katkoja joista yhdellä pelastettiin jo varmalta näyttänyt maali. Hänen virheistään syntyivät kuitenkin ottelun molemmat maalit, joten hieman epäonnisissa merkeissä kauden avaus häneltä sujui.

Matteo - Leedsin taistelun ruumiillistuma yhdessä Smiffyn kanssa. Voi hyvin olla että Hartea ei tällä kaudella paljoa kentällä nähdä mikäli Matteo, Domi ja Sakho terveenä pysyvät.

Wilcox - omituinen peluutus oikealla laidalla. Oli mielestäni hieman hukassa mutta taisteli totuttuun tapaan peräänantamattomasti.

Morris - positiivinen yllätys kaikenkaikkiaan. Hääräsi keskikentällä tehden mm. Dyerin pelaamisen varsin hankalaksi. Muutama oivaltava syöttö myös hyökkäyspäässä.

Johnson - vahva peli myös Sethiltä ollen kuitenkin hieman Morrisia näkymättömämpi. Johnson / Morris - kaksikossa meillä on kuitenkin sitä kaivattua kovuutta keskikentälle - luovuuden kustannuksella tosin...

Sakho - erinomainen debyytti. Näytti alussa hieman hitaahkolta vasemmalla laidallaan, mutta lienee ollut "tarkoituksellista hämäystä", sillä muutamassa paikassa jätti nopeana tunnetun Aaron Hughesinkin seisomaan nopeilla spurteillaan. Tekniikkakin vaikuttaisi olevan hallussa. Saas nähdä onko tuo vasen laita sitten se paikka missä miestä peluutetaan.

Smiffy - mitä hänestä nyt voi sanoa ? Kaikki näkivät miten suurella sydämellä hän pelaa. Melkein oli tippa linssissä hänen rynnättyään fanien eteen maalin tehtyään todistamaan rakkauttaan seuraa kohtaan. Heti kauden avausottelussa tehty maali oli varmaan tärkeä asia hänelle itselleenkin. Ylimääräiset "apinat" saatiin näin heti karistetuksi.

Viduka - maalintekijänä liigan huippua ja siksi elintärkeä mies Leedsille. Pallonsuojauksistaan ei tällä kertaa ollut suurta hyötyä kun tarvittavaa tukea ja paikkojen hakijoita ei hyökkäyspäässä tarpeeksi ollut.

Batts - rauhoittaa olemuksellaan ja kokemuksellaan peliä paineen alla. Luulenpa että Battsille löytyy tällä kaudella hyvinkin paljon käyttöä mikäli paikat vain kestävät.

Domi - perusvarmaa pelaamista. Ei ainakaan debyytissään vielä päässyt mainostamaansa nopeutta liiemmin esittelemään.
 
Omia mietteitä pelaajittain nähdyn perusteella:
Wilcox - omituinen peluutus oikealla laidalla. Oli mielestäni hieman hukassa mutta taisteli totuttuun tapaan peräänantamattomasti.
Lähinnä jäi mieleen todella haluton peli. Käveli pitkiä aikoja ja oli ihme että sai jatkaa puoliajan yli. Toivotaan että Pennant saatais jäämään koko kaudeksi.
 
Kiitoksen Bremnerille hyvistä kommenteista. Ite en ottelua nähnyt, joten tämä selvitti paljon! :) Pitänee vielä lukaista raportteja tuolta lufc.com:sta yms.

Aivan mukava kauden avaus, tosin ei ne kolme pistettäkään kaukana olleet... ER:llä taisi olla ihan mukava tunnelma? Ainakin sen perusteella mitä Urheiluruudun maalikoosteesta voi päätellä?!

Omia mietteitä pelaajittain nähdyn perusteella:

Radebe - paljon "chiefmäisiä" tärkeitä katkoja joista yhdellä pelastettiin jo varmalta näyttänyt maali. Hänen virheistään syntyivät kuitenkin ottelun molemmat maalit, joten hieman epäonnisissa merkeissä kauden avaus häneltä sujui.
Joko alkaisi olla aika antaa nuoremmille tilaa?
 
Joko alkaisi olla aika antaa nuoremmille tilaa?


No eipä kyllä. Radebe oli kyllä aivan selkeä puolustuksen tukipilari ja ja on vain toivottava, että herra säilyy mahdollisimman kauan terveenä.Pari pahaa virhettä tuli mutta sehän taitaa olla ukkelin tavaramerkki  pelissä kun pelissä ;).  

Omasta mielestä koko joukkue pelasi lähtökohtiin nähden hyvän pelin aina johtomaaliin saakka. Maalin jälkeen itse (ikuinen pessimisti kun olen) vain odotin/pelkäsin tasuri maalin syntymistä,  sen verran hyvin Newcastle palloa liikutteli.

Wilcox oli koko pelin aika hukassa, mutta eipä taida penkiltä paljon parempaakaan pelimiestä tällähetkellä löytyä...

 
Wilcox oli koko pelin aika hukassa, mutta eipä taida penkiltä paljon parempaakaan pelimiestä tällähetkellä löytyä...

Milnerin minä odotin oikeasta laidasta löytyvän, mutta ei riittänyt Reidin rohkeus siihen. Spörssiä vastaan oikeassa laidassa saattaakin jo sitten kirmata Arsu-laina Pennant.
 
Wilcox tekee kyllä parhaansa, mutta yksinkertaisesti se ei vaan riitä enää liigatasolle, odotin kieli pitkällä Aaron Lennonin tuloa hänen tilalleen, mutta Pennantin tullessa mukaan taitaa toivoni olla turha lähitulevaisuudessa.
 
Hieno aloitus kaudelle..tästä on hyvä jatkaa!!

Myös minä odotin, että nuorille lupauksille annettaisiin peliaikaa..edes muutamia minuutteja lopusta. Milner, Lennon ja kumppanit varmasti janoavat tällaisia näyttöpaikkoja.

Olisi kyllä hienoa, jos Pennant:n laina kestäisi koko kauden. Mutta taitaa olla turha toivo ainakin jos hän onnistuu hyvin.
 
Olisi kyllä hienoa, jos Pennant:n laina kestäisi koko kauden. Mutta taitaa olla turha toivo ainakin jos hän onnistuu hyvin.

Anteeksi tietämättömyyteni mutta mikäs tässä inho joukkue Arsenaalin nuorukaisessa on niin erikoista, että siitä kannattaa innostua?

Viime kaudella en pystynyt seuraamaan valioliigaa kovinkaan tarkasti ja ei nyt heti tule mieleen kuka tämä pennant oikein on.
 
Jermaine Pennant on lupaava Englannin alle-21 -maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva hyökkäävä keskikenttäpelaaja. "Suuren yleisön" tietoisuuteen hän nousi viime kauden lopulla tehtyään hattutempun Southamptonin verkkoon. Omat havaintoni pelaajasta kyseistä Saints-ottelua lukuunottamatta ovat sangen vähäiset, mutta yleisesti ottaen häntä pidetään nopeana ja teknisenä kaverina. Itselleni tulee jostain syystä mieleen vertailukohtana Aaron Lennon, mutta tokihan Aaronimme Pennantia parempi peluri on  ;). Pennant on surkutellut julkisuudessa Arsenalissa saamaansa vähäistä peliaikaa, mutta moiseen maailmanluokan tähtimiehistöön on vaikeaa nuorena murtautua mikäli ei aivan poikkeuksellinen kyky ole.
 
Wilcox oikealla laidalla....

Hmm pelimerkit vähissä, mutta toisaalta  joukkuepelaaja (kuten häntä useaankin otteeseen olen mainostanut) pelaa  kaikkensa antaen siinä paikalla mikin koutsi käskee.

Hatunnostoni Wilcoxille

Joke

PS. Niin ja hatunnosto koko joukkueellemme yllätyspisteestä (sillä sehän se on luvattoman heikosti menneen alkukauden jälkeen).
 
Pennantista: todellinen kohulupaus. Pelasi 15-vuotiaana Notts Countyn ja 16-vuotiaana Arsenalin ykkösjoukkueessa. Se kertoo odotuksista, joita tähän taitavaan ja nopeaan poikaan on asetettu.
Tämä kortti kannattaa katsoa. Juuri sellainen yllätyksellinen peluri, jota tarvitsemme. Mutta jos ei olekaan vielä syystä tai toisesta valmis, voi lähettää takaisin Highburylle.
 
Henkilökohtaisesti pidän Pennantin tyylistä pelata ja hän sopinee hyvin nopeaksi laitalinkiksi.
Mutta ongelma on tämä lyhyt laina-aika Arsenal:han ottanee hänet heti takaisin jos pelit sujuvat. Toivotaan silti, että myös omat lupaukset saavat näyttöpaikkoja, nyt kun ressutkin avasivat voitolla!
 
Back
Top