Leeds United, mitä seuraavaksi?

Deano

New member
Joutessani aloin (taas kerran) laskeskelemaan meno ja tulopuolta ja joukkueen kehitystä lähivuosina...
Olisin perin yllättynyt jos joku suuren rahan miehistä Kewell, Robbo, Viduka ei lähtisi.
Riosta tulee tietysti vähän bonuksia ja toivon mukaan Bowyerin West ham säilyy jolloin rahaa saadaan myös, kuten myös Dacourtista. Nuo kolme yhteensä tekisi ~£5m, olettaen että Dacourtin siirrosta saadaan 3 milliä tms.
Lisäksi uusi paitasponsori tuo £3miljoonaa, mutta mikä sitten on tuon tuen maksuaikataulu, onkin eri asia.
Ja kun tuo velkakin kieppuu myynneistä huolimatta sielä 80 millin kieppeillä, ollaan ikävien päätösten kynnyksellä.(
Uusien pelaajien suhteen lienee tasan kaksi mahdollisuutta, oma nuoriso ja free-agentit, ehkä Reid toisi vanavedessään joitakin lupauksia Sunderlandista, mikäli ei täysin polttanut siltojaan sinne potkujen yhteydessä. Esim. nuori puolustaja George McCartney esiintyi viime kaudella edukseen meitä vastaan loppukaudesta, vieläpä vasemmalla laidalla Harten tapaan *vinkvink*
 
Hieman veloista...
Kun tuo velka-asia on ollut viime aikoina pinnalla, niin rupesin miettimään, että onko sitä hiukan liioiteltu? Pitääkö seuran olla täysin velaton? Esim. mikä yritys on täysin velaton? Ei kovin moni, ja usein se ei ole edes tavoiteltavaa. Tietenkin moni asia riippuu velan suhteesta organisaation/yrityksen/joukkueen kokoon (jota en Leedsin suhteessa tiedä). Eikö riittäisi jos saadaan sovittua kuukausittaiset lyhennykset ja pyritään olemaan ottamatta uutta velkaa? Pidetään nykyinen pelaajarunko, ei osteta uusia pelaajia vaan nostetaan junioreista uusia. Sillä siinä tapauksessa, että parhaat (Kewell, Viduka, Robbo) myydään, voi divarikomennuksesta tulla oikeasti todellisuutta. Sen jälkeen putoaa joukkueelta kiinnostus, fanit, sponsorit yms. ja tuloksena ei ainakaan ole sen kuuluisan velan lyheneminen...

Itse itselleni vastaten...pahoin vaan pelkään, että Leedsin kohdalla sitä velkaa on sen verran paljon/tuloja vähän, että päivittäinen toiminta alkaa jossain vaiheessa käydä hankalaksi.
 
Kun saataisiin toiminta ensin edes siihen pisteeseen, että tilikauden päätös osoittaisi plus/miinus nollaa, eikä useamman miljoonan punnan tappioita. 80 miljoonan punnan velkasumma On huimaavan suuri. Noilla ykkösdivarin ongelmajoukkueillakaan ei käsittääkseni ole velkaa kuin 30 - kenties 40 miljoonaa. Toki niillä tilanne on suhteessa huonompi kuin Leedsissä, kun rahavirtaa ei ole samalla tavoin sisäänpäin tv-tulojen, pelaajamyyntien ja "fanikaupan" muodossa.

Siinä suhteessa olemme kuitenkin onnellisessa asemassa, että Leedsillä en usko olevan ns. "Gloryhunter-faneja", jotka jättäisivät seuran kannatuksen mikäli lähtö sarjaporrasta alemmas joskus tapahtuisi. Tuossa ainakin yksi syy olla ylpeä omasta seurasta  :).

Toinen hieman ahdistusta helpottava tekijä on oma erinomaisella mallilla oleva nuorisoakatemia, jonka hedelmistä on tarpeen vaatiessa nostettavissa muutama nimi edustusjoukkueeseen jo ensi kaudellekin.
 
Back
Top