Ridsdale eroaa...

Bremner

Active member
Tämän aamun "kuuma uutinen" Leedsissä on Radio Airen mukaan se, että Ridsdale ilmoittaa tänään erostaan Leedsin puheenjohtajana. Kaiken tällä kaudella koetun jälkeen tuo ei nyt niin kovin yllättävältä kuulostakaan.

Ilmoitus tehdään kaiketi puolen päivän tienoilla sikäläisen pörssin avautuessa, kun Leeds Utd plc:n viimeisimmät masentavat talouslukemat esitellään. Tyrkyllä uudeksi puheenjohtajaksi on johtokunnan nykyinen jäsen John McKenzie.

S.E.G. jo asiasta tuossa toisessa topiikissa kertoikin, mutta ehkäpä Ridsdalen ero oman topiikkinsakin "ansaitsee".
 
Jos erosta puhutaan jo ennen tuloksen julkistamista, on odotettavissa varmaankin aika synkät luvut, toivottavasti woodya ja kumppaneita ei sentään ihan turhaan myyty...
 
Erosipa hyvinkin, vaikka kauan se kesti.

Tappiot lisääntyneet, mutta yllättävän vähän (£3,4M).
Eli syöksykierre oikenemassa kaikinpuolin  ;).
 
Hei Siellä,
Minkälaisen vaikutelman (osakkeenomistaja tai kuka tahansa) saa johtajasta joka maksaa palkkaa samanaikaisesti kolmelle Managerille, eikä yksikään heistä ole ns. vakituisella sopimuksella?

...e
 
Ridsdalen aikakauden nyt tultua päätökseen (tokihan mies käsittääkseni johtokunnassa jatkaa) täytyy todeta - että ainakin oma suhtautumiseni mieheen on muuttunut aika tavalla vuosien saatossa. Pari/kolme kautta taaksepäin kun Leeds lensi korkealla niin Euroopassa kuin myöskin valioliigassa - julistin itsekin miten Leedsillä ei voisi olla parempaa puheenjohtajaa. Nyt muutama kausi myöhemmin en osaa hänen syrjäänastumistaan suuremmin murehtia. Kannattajat eivät mieheen ole enää pitkiin aikoihin luottaneet ja paine osakkeenomistajienkin taholta kasvoi jättitappioiden myötä niin suureksi, että eropäätös tuli kaikille osapuolille varmaankin jokseenkin odotettuna uutisena.

Onko sitten kohtuutonta kaataa kaikkea lokaa puheenjohtajan niskaan otetuista riskeistä, kun uusiin pelaajiin syydettiin järjettömiä summia ja CL-paikat sekä menestys jäivät kuitenkin saavuttamatta. Kannattajien pitämä manageri potkittiin pois ja lopulta päädyttiin tämän kauden farssiin Venableseineen ja Woodgaten poismyymisineen. Johtokunta oli noita samoja päätöksiä tekemässä, mutta kun koko johtokuntaa lienee vaikea erottaa - menkööt sitten Ridsdale. Jonkunhan On otettava vastuu kuralle menneestä taloudesta.

Mielenkiintoista tosiaan nähdä miten Ridsdalen ero vaikuttaa DOL-kuvioihin. Todennäköisesti johtokunta pitää yhä edelleen yhtä rintamaa sen suhteen että DOL ei enää heidän aikanaan Elland Roadille Leeds-manageriksi palaa.
 
Erosipa hyvinkin, vaikka kauan se kesti.

Tappiot lisääntyneet, mutta yllättävän vähän (£3,4M).
Eli syöksykierre oikenemassa kaikinpuolin  ;).

Onko se nyt sitten oikenemassa, jos näillä pelaajamyynneillä tehdään lisää tappiota  ???

Eipä tämän tilinpäätöksen jälkeen tarvi ihmetellä enää tammikuun myyntejä ja nyt sitten aloitetaan arvuuttelu siitä, kuka lähtee kesällä ensimmäisenä. Oma vastaukseni on Kewell.
 
Näin minä asian tulkitsisin.

Ao.tilikausi päättyi 31.12.2002. Siis ennen Fowlerin ja Woodgaten myyntiä sekä Dacourtin lainausta.

Käsittääkseni tuon loppuvuoden aikana tehtiin £17,2M tappiota, eli £3,4M enenmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna. Mutta sisältääkö tämä siirtosummat?
Mielestäni ei, tämä olisi toiminnallista tappiota (palkat, lipputulot, TV-sopimukset yms.).

Siirtosummat kuittaa paljolti noita tappioita ja kuluista jää tulevaisuudessa monta isoa tilipussia pois (n.£4M/vuosi).

Eli mielestäni enää ei tehdä paljoakaan UUTTA velkaa, tosin vanhoissakin on maksamista...

Ennenmälti mieltäni lämmittää nämä henkilövaihdokset (TV ja PR).

Tosin PR heitti vielä jäähyvisiksi, että muutoksia on vielä tulossa...
 ...eli Kewell, Robinson jne. :'( :'(
 
Robinsonin myyntiä itsekin pelkään. Mieleen nousi myöskin ajatus noista Ridsdalen noin kuukauden takaisista puheista, jonka mukaan Venablesille (tapahtumat vaihtuvat nopeammin kuin Emmerdalessa...) olisi kesällä tarjolla rahaa uusien pelaajien ostoon. Lieköhän noille puheille ollut tuolloin mitään pohjaa, vai yrittikö vain nostattaa suosiotaan fanien silmissä.

pegg0n yhtälöiden mukaan rahaa Voisi olla ensi kesänä silloiselle managerille jonkin verran käytössäkin, mutta kun Elland Roadin stadioniakin pitäisi uudistaa ja jossain välissä taas velkaa lyhentää... Mitenkähän käynee uusien ostoksien kanssa. No - onneksi lupaavat juniorimme ovat ensi kaudella taas entistä valmiimpia edustusjoukkueeseen.

edit: kokonaisvelka näyttää olevan viime vuoden lopussa £78.9 M. Täytyypä laittaa tähän ylös että muistaa jatkossa.
 
Tuo velka todellakin on vähintään yhtä iso kuin se oli jo kesällä, mutta eikös ainakin Riosta maksettu vasta £6m kaupantekohetkellä, toinen £6milliä myöhemmin jne.
Vielä kun muistaisin mistä tuon maksujärjestelyn joskus luin, eli sitä rahaa tippuu hiljakseen, sama pätee fowlerin ja keanen siirtoihin jos oikein muistan.
 
Bow: noinhan ne pykälät taidetaan nykyään kaikkiin isoihin siirtoihin junailla: osa rahoista maksetaan heti, ja loput sitten erissä mitä erikoisimpien ehtojen mukaan. Esim. Riö F***dinandista napsahtaa lisää puntia Leedsille mikäli MunA voittaa tällä kaudella Mestarien liigan. Siinäpä dilemma Leeds-faneille - pitäisikö toivoa Scumin voittoa, jotta talouttamme saataisiin paikattua...?
 
Kyllähän Ridsdalen johdolla otettiin katastrofaalisia riskejä, suurin kysymys lienee se että joko aallonpohja on saavutettu vai kauhaistaanko vielä syvemmältä (1. div?) Karujen aikojen jatkuessa paljon tullaan pistämään vielä Ridsdalen aikakauden piikkiin, jossa suhteessa Proffan aika lienee alussa helpompaa koska syyttävät sormet eivät osoita häntä.

Siis minähän en mitään finanssijutuista tajua, mutta mikä järki osakkeenomistajilla oli äänestää Ridsdalelle jatkoaikaa marraskuisissa puheenjohtajavaaleissa, vielä oikein murskaavalla äänienemmistöllä?
 
Back
Top