West Ham-Leeds United

Niin tärkeä kuin Leedsin voitto tänään olikin - täytyy kai tunnustaa se että West Hamin alakerta auttoi meitä sen saavuttamisessa aika tavalla. Vaikka Hammersien hyökkäyspää aivan kelpo tasoa onkin, niin puolustus näyttää hyvinkin haavoittuvalta. Repka kävi tapansa mukaan kovilla kierroksilla ja Roeder tekikin järkevästi vaihtaessaan miehen pois.

Maalinteko on Leedsillä ollut viime kierroksien aikana varsin hankalaa ja nyt tuo odotettu ketsuppipullo-ilmiö sitten koettiin. Toivottavasti maalihanat pysyvät jatkossakin auki.

Muutamia havaintoja pelaajista:

Robbo - oli tapansa mukaan joukkueen parhaimmistoa. Ei voinut mielestäni maaleille mitään. Di Canio on sen tason pelimies että laittaa pallon verkkoon tilanteen saadessaan.

Kelly - Rutiinisuoritus Captain Kellsiltä. Hänelle näyttää kuitenkin tulevan tätä nykyä pelatessaan aina se yksi kömmähdys per peli. Tällä kertaa siitä oli seurauksena rankkari West Hamille. Paikkasi kuitenkin kokonaisuutena hyvin Millsiä ja pystyi onneksi jatkamaan peliä venäytettyään paikkojaan. Näkymä kentän laidalla lämpöä ottavasta Duberrystä sai jo aikaan kylmiä väreitä...

Chief - Eipä suurempaa valittamista Radeben esityksessä. Pelasi varman pelin eikä joutunut kovinkaan tiukoille Hammers-hyökkääjien kanssa.

Lucic - Ensimmäisellä puoliajalla itse varmuus. Toisella puoliajalla sattui pari tiukempaa tilannetta, mutta kaikenkaikkiaan varsin hyvä ottelu. Parantanee otteitaan entisestään jos vain pysyy avauksessa.

Harte - hieman epäreilua (?) kenties Hartea kohtaan, että hänen otteitaan tulee nykyään seurattua suurennuslasin kera. Tällä kertaa peli sujui kohtuuhyvin lukuunottamatta yhtä tilannetta, jossa jäi hitautensa takia jälkeen laitaa pitkin viilettävästä vastustajasta. Maalia ei onneksi tilanteesta syntynyt. Paransi mielestäni tässä pelissä syöttöjään (mukaanlukien kulmurit ja vapaapotkut) hyökkäyspäässä ja toinen maalihan syntyikin Harten kulmurista. Oli myös hyvin mukana Leedsin kolmannessa maalissa.

Barmby - Ensimmäiset 60 minuuttia sujuivat varsin mainiosti. Ansioina ottelun avausmaali ja pari erinomaista pallonriistoa vanha herra Winterburnilta, joista syntyi hyviä tilanteita. Hävisi ottelun edetessä kuvioista.

Bowyer - Bown juoksuvoimaa täytyy kyllä ihastella. Teki tärkeää työtä puolustuksen apuna ja ehti siinä ohessa itsekin pari kertaa tekopaikkaan. Ihan kelpo esitys Bowyerilta. Ehkäpä omaiset ja sukulaiset olivat katsomossa ja siitä ylimääräinen lataus...

Bakke - jotenkin jäi sellainen kuva että Bakke ei tehnyt ensimmäistäkään pallonriistoa pelin aikana. Mutta tällä kertaa Bakkesta olikin enemmän hyötyä hyökkäyspäässä. Puskuja hän ei tunnu saavan kohdalleen (maalipuiden väliin) - ei sitten millään, mutta syötti hyvin Kewellin toisen maalin Harten keskityksestä.

Wilcox - Alussa hyvin pelissä mukana ja osaa edelleenkin keskitysten jalon taidon. Wilcox osoitti olevansa käyttökelpoinen mies mikäli loukkaantumissuma ei ota tästä selvitäkseen. Taisi hieman väsyä loppua kohden, joka sinänsä on ymmärrettävää kun sarjapelejä ei ole alla juuri lainkaan.

Kewell - Man of the Match ilman epäilyksen häivää. Harryllä on ollut osittain jopa epäonnea kauden aiemmissa otteluissa, eikä pallo ole totellut "kultaista vasenta jalkaa" niinkuin on totuttu vuosien saatossa näkemään. Hyökkääjänä peluuttaminen näkyy sopivan Harrylle hyvin, sillä nyt hänen ei tarvitse keskittyä kuskaamaan palloa ylös vasenta laitaa (menettääkseen sen...), vaan voi pelata vapaammin ylhäällä jolloin myös vastustajan on vaikeampi häntä ottaa. Kaksi hienoa maalia ja erinomainen syöttö Barmbyn avausosumaan. Ja paikkoja oli vielä pariin muuhunkin maaliin. Kewellin tulevan pelipaikan pohtiminen muiden pelaajien kuntoutuessa on varmaankin yksi Venablesin "mieluisimmista päänsäryistä" tulevina viikkoina.

Viduka - Mikä lienee ollut kiistan aihe Repkan kanssa. Harvoin näkee noin kiihkeää ja pitkään jatkuvaa sanojen vaihtoa ottelun aikana. Vidukan...hmmm.."runsaista muodoista" oli tällä kertaa suuri apu hänen ehtiessään Jamesin purkuyrityksen eteen. Hienoa että "Big Man" myöskin maalin makuun ottelussa pääsi. Pelasi muutoin ihan kelpo ottelun, vaikka paikat jäivätkin yhtä keskitykseen kurottamista lukuunottamatta varsin vähiin.

Bridges - näytti ensin kentälle tultuaan hieman hitaansorttiselta, mutta pelasi loppuajan mielestäni hyvin - tosin varsin puolustavassa roolissa West Hamin painaessa päälle.

Milner - Venablesille tunnustus nuoren pojan päästämisessä kentälle debyyttiinsä. Tosin vaihto keneen tahansa muuhun pelaajaan kuin hieman väsyneeseen Wilcoxiin tai Barmbyyn olisi mielestäni ollut siinä tilanteessa aika suuri riski. Ei ennättänyt juurikaan näyttää osaamistaan.

McPhail - Taktinen viimehetken vaihto. Eipä muuta.

 
Hanat aukesivat sitten kunnolla, mutta kyllähän se nitro oli kaivettava kielen
alle tokalla jaksolla. Viihdyttävää mutta kuluttavaa!

Oli tosiaan hienoa, että hyökkäyspää irrotteli pitkän kuivan kauden jälkeen.
Pitkästä aikaa tehtiin esim. kulmurista maali, en edes muista edellistä (Rio Anfieldillä?).
Myös kolmas kassi tuli kulmurin jälkitilanteesta, joten on noita sitten kai treenattu.
Harten kulmurit olivatkin luokkaa parempia kuin tavallisesti.

West Hamin puolustus antoi kyllä aika paljon meille eteen, varsinkin Pierce ja Dailly.
Ammattimies rokottaa virheistä ja eilen meiltä näytti vaihteeksi löytyvän sellaisia :)

Yhdellä voitolla kiipeää sarjataulukossa rutkasti, joten sekin puoli näyttää nyt
hieman inhimillisemmältä. Toivotaan jatkoa, jotta voisi sentään haaveilla Euroopan
kentistä - edes Inter Totosta ja esim. otteluparista Allianssi-Leeds  :D

Oltaisiinkohan viimein menossa parempaan suuntaan myös pelillisesti? Wilcoxin myötä
4-4-2, joka muutenkin taitaa olla kavereiden selkäytimessä ja toimii paremmin.
Toivoa sopii, että Venables ei enää runnoisi väkisin sitä 3 miehen keskikenttää.
Yhtään "ehjää" matsia ei ole tällä kaudella ollut, sellaista jossa 90 min. olisi kulkenut
hyvin tai edes kohtuullisesti. Tämä sama vaiva oli kyllä jo koko viime kauden...

No, torstaina Firenzeen ja toivon mukaan irtonainen ote vastustajan maalilla jatkuu!
 
Back
Top