Putoamistaistelun seuranta

aaPee

Well-known member
Otetaanpa nyt sitten tämä putoamistaistelu tutkiskelun alle, vaikka Leedsin viime aikojen otteissa ei kuulemma taistelusta ole ollut tietoakaan.

Sarjataulukko sieltä "paremmasta" päästä (kaikilla 30 ottelua):
Leeds            34
Birmingham     32
Bolton            29
West Ham      27
West Brom     21
Sunderland    19

WBA:n ja Sunderlandin lasken jo tuomituiksi, mutta 3. paikasta kisataan vielä.

3. viimeisenä oleva West Ham haki pisteen Evertonilta ja "hajurako" viimeiseen putoajaan on nyt 7 pistettä. Boltonkin taistelee ja haki Sunderlandilta 3 pistettä.

Seuraavalla kierroksella Leeds matkaa Liverpoolin vieraaksi, josta saldona on nolla pistettä. Birminghamissa paikallistaistelu ja Blues kuittaa 3 pistettä ja kiitää Leedsin ohi.
Birmingham v  West Brom 12.00
Bowyer johtaa uudet pelikaverinsa voittoon ja rako Leedsiin kaventuu 4 pisteeseen.
Boltonille riittänee tällä kertaa maaliton tasapeli.
Bolton v  Tottenham 20.00

Ja tähän vielä Leedsin loput ottelut:
A 23 Liverpool   PREM. 14:00  
April 2003
A 5 Charlton Athletic PREM. 15:00  
H 12 Tottenham Hotspur PREM. 15:00  
A 19 Southampton PREM. 15:00  
H 22 Fulham PREM. 19:45  
H 26 Blackburn Rovers PREM. 15:00  
May 2003  
A 3 Arsenal PREM. 15:00  
H 11 Aston Villa PREM. 15:00  
 
Hei Siellä,
Niin...onko mikään joukkue liian hyvä pudotakseen...vois olla vähän kitkerät fiilikset, jos West Ham säilyisi (ja lähettäisi £200000 shekin Leedsiin) ja Leeds putoaisi. Olisko etukäteen kukaan arvannut kuinka kalliiksi O. Dacourtin lainaaminen tulee. Päivän uutiset ovat positiivisa: D O'Leary haluaa palata Leedsiin manageriksi ja P Ridsdalellä on suunnitelma ensi kesän siirtomarkkinoille ostajan ominaisuudessa!

Tuosta loppukauden ohjelmasta taitaa tulla vain kaksi voittoa?

...e
 
Viimeisin joukkue josta itse muistan käytetyn tuota "liian hyvä putoamaan" -termiä oli Nottingham 90-luvun puolella ja mitenkäs sille sitten kyseisellä kaudella kävikään ? Ykköseen menivät että heilahti.

Smiffy kuuleman mukaan tämän aamun paikallislehdessä arvostellut epäsuorasti Ridsdalea. Taitaa olla pitkälti sama juttu kuin virallisella kotisivulla.

Esittelen tässä samalla myös uuden sloganini: "Martin O'Neill for Leeds !". Eli itse ottaisin MONin ennemmin kuin DOLin.
 
Eiköhän molemmilla kavereilla ole kykyjä nostaa leeds tästä, tosin miten mahtaa olla leedsin palkanmaksukyvyn laita..
Itse lisäisin vielä Gordon Strachanin tuolle listalle;)
 
Niimpä.
Pelimerkit vähissä, eikä epäonnistumiseen ole varaa. :-/

Ex-pelurit tietösti viehättää eniten, mutta onko se kuitenkaan se paras ratkaisu?  

Mutta ex-pelureissakin olisi ihan varteenotettavia vaihtoehtoja Strachanin lisäksi ainakin Paul Hart ja Micky Adams.

DOLhan on ihan oma lukunsa, varsinkin kun katsoon ensin tuon CL-koosteen ja alkaa sitten miettiä uutta koutsia... 8)

"Ulkopuolista" MOLli vois olla hyvä, mutta Ridsdale taputteli Sheffieldin Warnockia selkään niin lämpimästi ja Warnock taas kehui Leedsiä, että jotain puuhastellaan.  :-X

Mutta ehdoton ykkönen olis Alan Curbishley, jos sen vaan sais muuttaan pohjoiseen. :)
 
Tällä ei nyt sinänsä ole mitään tekemistä otsikon putoamistaistelujen kanssa, mutta mietiskelin minkälaisessa kokoonpanossa Leeds ensi kaudella saattaisi pelata mikäli valioliigassa pysytään ja Kewell nostaisi kytkintä. Maisemaa vaihtaisi Kewellin lisäksi myöskin Martyn ja McPhail. Radebe päättäisi uransa jalkavaivojensa johdosta  :(. Lucicin lainaa seurassa ei jatkettaisi ja Barmby poistuisi seurasta Venablesin lähdön myötä.

Miltäs näyttäisi tällainen kokoonpano:

Robbo​
Mills  Kilgallon  Matteo  Harte​
McMaster  Bakke  Okon  Singh​
Smith  Viduka​

Penkiltä löytyisi lisäksi Milosevic, Richardson, iki-Leeds Gary Kelly, Duberry, Cansdell-Sherrif, Johnson, Wilcox, Milner ja Bridges.

Harte pysyy edelleen vasemman pakin tontilla, mikä tosin edellyttäisi häneltä melkoista kunnonkohotusrääkkiä kesän aikana. Cansdell-Sherriff on vielä kirjoittamaton kortti kyseisellä paikalla ja Matteota tarvitaan puolustuksen keskustassa. Frazer Richardson haastaa tosissaan Millsin oikean puolustajan paikalla.

Nuorille McMasterille ja Singhille tarjoaisin itse ainakin paikkoja keskikentän laidoilla. Ovat molemmat nopeita, teknisiä ja hyökkäysintoisia pelaajia joiden läpimurron On tapahduttava ensi kaudella tai sitten taitaa olla kohtalona potkia loppu-ura jossain Buryn kaltaisessa alasarjan joukkueessa  :-/.

Keskikentän keskusta ei nykyisellään ole tarpeeksi kova, joten Bakken tilalle olisi saatava parempi taklaaja. Mistäs moinen sitten mahtaisi löytyä ? Ai niin - onhan meillä Batts vaikka Venables muuta väittääkin. Mutta hänestä olisi ollut hyötyä tällä kaudella - ensi kaudelle pitäisi löytyä nuorempi terrieri keskikentälle vastustajan kinttuja puremaan. Ehkäpä Teemu Tainio on ollut junnusta asti Leeds-fani ja siirtyy Leedsiin ilmaisella siirrolla...(please). Johnson ? Mikä ettei - mikäli terveenä säilyy.

Smith kärkeen Vidukan pariksi. Milner ja Bridges säestävät.

Ilman kovan luokan vahvistuksia puolustukseen ja keskikentälle on aika vaikea nähdä että ensi kaudellakaan kamppailtaisiin mistään muusta kuin taulukon puolen välin sijoituksista. Uusi manageri voisi toki tuoda mukanaan kaivatun piristysruiskeen (ja saada kenties Kewellinkin jäämään seuraan).
 
Uusi manageri voisi löytyä linjalta Strachan - Hart, mutta mikä on se porkkana, jolla heidät houkutellaan?

Erotettua manageria ei ole ollut tapana nimittä uudelleen eikä ole syytäkään! Leedsin pelin takkuaminen alkoi jo DOLin aikana ja on jatkunut edelleen. Herääkin kysymys DOLin kyvyistä, mentiinkö alkuaika puhtaasti GG:n opeilla ja perinnöllä ja alkoiko alamäki sitten omien ajatusten toteuttamisesta?

Tuohon kokoonpanoon, heti West Standin 7. riville Harte, Bakke ja Okon. Tuota trio peluuttava joukkue ei voi taistella kuin putoamista vastaan ja tuskin edes onnistuneesti.

Nuoria ei voi olla joukkueessa kerralla kovin monta, sillä heistä ei kuitenkaan ole vielä vastuunkantajiksi vaan he tarvitsevat kokeneemmat pelurit rinnalleen. Oikea linja kuitenkin on ajaa omia nuoria joukkueeseen.

Tuntuu, että Smith ei ole kuitenkaan synnynnäinen maalinsylkijä, joten hänelle voisi sopia perintönä Battyn paita.

Jos tämän kauden alisuorittajat skarppaisivat ensi kaudeksi ja loukkaantuneet tervehtyisivät, niin delleen toivoisin vasenta pakkia ja keskimmäistä keskikenttämiestä.
 
Strachania voisi henkilökohtaisesti ainakin houkutella ajatus "uinuvan jättiläisen herättämisestä", kun hän sitä jo kertaalleen oli Leedsissä tekemässä. Huom ! Yhden heikomman kauden jälkeen olen jo valmis käyttämään tuota 80-luvun vanhaa fraasia Leedsistä  :D.

Mutta vakavasti puhuen - kyllähän Leedsillä potentiaalia roimasti enemmän on esim. Southamptoniin verrattuna. On puitteet stadioneineen ja muine tiloineen, hyvä kannatuspohja, nuorisotyö mallillaan, talous kuralla... :-/ köh köh ! - tuon viimeisen voi unohtaa.

Mutta "Potentiaali" on siis se taikasana minkä arvelen useampaakin huippumanageria Leedsissä houkuttelevan.

Mitä esittelemääni kokoonpanoon tulee, on totta että esim. Bakke / Okon -kaksikolla on paha valloittaa valioliigaa Euroopan kentistä puhumattakaan. Mutta kun taloudellinen tilanne on se mikä se on - on mielestäni realistista ajatella, että tuon tason pelaajilla jatketaan ensikin kaudella.
 
Hei Siellä,

Jos ja kun T. Venables ajetaan kesällä alas, niin D. Batty vapautuu heti ykkösjoukkueen käyttöön ja jos O. Dacourtia ei myytäiskään, niin johan alkais keskikenttä näyttää ihan toiselta. Mitenkäs se on tuon Singhin kanssa, tais kerran pelata teeveessä jonkun aikaa cupin pelissä vai sekoitanko johonkin toiseen? Itse en kyllä usko hänen kykyihin, tosin en ole mikään aasiantuntija. Managerikysymykseen: G. Strachan olisi hyvä valinta.

...e
 
En muista koskaan nähneeni Singhiä tv-pelissä ja käsittääkseni häneltä on vielä liigadebyyttikin tekemättä (!??). Hänhän on pelannut reservien lisäksi lainassa muutamassa alasarjan joukkueessa ja esiintynyt kaikissa edukseen. Tässä lyhkäinen otos kommentteja "Leedsfans.org" -sivulta, missä Leeds-pelureita ja heidän otteitaan on kommentoitu. Osa kyseisen sivun Harpal Singh -kommentoijista taitaa kyllä olla - jos ei nyt aivan Singhin sukulaisia - niin "heimolaisia" kuitenkin.  ;)

Itse allekirjoitan kyllä varsin pitkälle tuon allaolevan alustuksen.

-----------------------------------------------------------

Promising young winger who has done well in the reserves and impressed the locals during a spell on loan at Bury early in 2001-02. He's been on the bench for the first team - and folks who regularly see the reserves tell me he deserves at least a few minutes on the pitch in the Premier League to show what he can do. He also had a loan spell at Bristol City and although he made a similarly impressive start he failed to settle in the West Country and made a swift return to Leeds.

avey says: I think Harpal is a promising youngster who should be given a chance in the first team.

gng gravesend says: It's about time Venables picks Harpal, just like he has with some of his other youngsters like milner, he'll take his chance, just needs to be given one

Louise says: I am a Bury fan and Harpal was a credit to Leeds while he played for us. Cracking little player with great speed and some great finishes only wish we could have kept him, would have helped us through our trouble stop at the mo. He will do great at Leeds.

 
Mutta vakavasti puhuen - kyllähän Leedsillä potentiaalia roimasti enemmän on esim. Southamptoniin verrattuna. On puitteet stadioneineen ja muine tiloineen, hyvä kannatuspohja, nuorisotyö mallillaan, talous kuralla... :-/ köh köh ! - tuon viimeisen voi unohtaa.

Taitaa olla Pyhimykset ajaneet ohi olosuhteissa uusine stadioneineen.

 
Herääkin kysymys DOLin kyvyistä, mentiinkö alkuaika puhtaasti GG:n opeilla ja perinnöllä ja alkoiko alamäki sitten omien ajatusten toteuttamisesta?

Noh, jotenkin en vaan jaksa uskoa että Grahamin "vauhdeilla" Leeds olisi CL:n semifinaaleissa Valenciaa vastaan pelaillut.

Mitä tulee putoamistaisteluun niin 40 pistettähän pitäisi yleensä riittää. Kaksi voittoa jäljellä olevista peleistä ei vaikuta miltään mahdottomuudelta. Valitettavasti vain "varmoja" pisteitä ei nykyjoukkueella saa kyllä mistään pelistä, mistään vastuksesta ei kävellä yli kuten vielä vähän aikaa sitten.
 
Hei Siellä,
Aamun viestit kertovat, että T. Venables olisi lähtenyt Leedsin managerin paikalta. Ilmeisesti jonkinlaista erimielisyyttä P. Ridsdalen kanssa. Joidenkin lähteiden mukaan Leeds vahvistaisi tiedon kuluvan päivän aikana?
Jäämme odottamaan parempaan tietoa.

...e
 
Hei Siellä,
Aamun viestit kertovat, että T. Venables olisi lähtenyt Leedsin managerin paikalta. Ilmeisesti jonkinlaista erimielisyyttä P. Ridsdalen kanssa. Joidenkin lähteiden mukaan Leeds vahvistaisi tiedon kuluvan päivän aikana?
Jäämme odottamaan parempaan tietoa.

...e
 
Niinhän siinä käy, että tiukaksi menee:
West H - Sunderland 2-0
Birmingham - WBA 1-0

Birmingham   (31)  35
Leeds    (30)        34
West Ham  (31)    30
-----------------------
Bolton   (30)        29
West Brom   (31)  21
Sunderland (31)   19

Kaikista ennakko-odotuksista huolimatta tänään olisi syytä taistella 3 pistettä!
 
Tuntuvat kaikki loppupään seurat, putoamisen jo "varmistaneita" sunderlandia ja west bromwichia lukuunottamatta, saaneen hurjan voittovireen päälle.
Kolmannen putoajan paikasta tulee armoton taistelu, ja tänään kyllä todella olisi tarve niille kolmelle pisteelle.
 
Tuliaiset Liverpoolista odotusten mukaiset ja eiköhän Boltonkin sitten tänään pätki Tottiksen, niin ...

Birmingham   (31)  35
Leeds    (31)        34
West Ham  (31)    30
-----------------------
Bolton   (30)        29
West Brom   (31)  21
Sunderland (31)   19

 
Back
Top