Transfer window?

Madeley

Well-known member
El Tel perustelee uusimpia siirtoja seuraavasti:
"(Nick) Barmby and (Paul) Okon are versatile players and I think you need that with four months coming up when you can't buy players because of the closed transfer window. "

Minulle tuo "transfer window" on outo käsite.
Onko se jokin uusi sääntö siirtojen kieltämiseksi määräajaksi?
Mielestäni mitään tuollaista rajoitetta ei ole aiemmin ollut.
Koskeekohan se lainauksiakin?

Onks jollain parempaa tietoa?

 
Tuo Transfer window tuli aika yllättäin. En ole aiheesta juttuja nähnyt alkuvuonna, mutta ilmeisesti sellainen nyt on käytössä.

TW:ssä määritellään aika, jolloin pelaajasiirtoja, pysyviä tai lainoja, saa tehdä. Valioliigassa (ja ilmeisesti Englannin liigassa) 1. ikkuna on auki elokuun loppuun ja toisen kerran ikkuna aukeaa tammikuun ajaksi.

Ilmeisesti UEFAn/FIFAn säännöillä/määräyksillä on jotain tekemistä tämän kanssa. Useissa Euroopan maissahan kyseinen sääntö on ollut käytössä jo aiemmin.
 
Korjatkoot joku jos tarkan määritelmän tuosta löytää, mutta näin olen tämän asian itse ymmärtänyt itselleni tihkuneista tiedonmurusista:

- Siirtorajoitus otettiin käyttöön Englannissa tälle kaudelle UEFAn ehdotuksen mukaisesti. Esim. Italiassa ja Espanjassahan vastaava käytäntö on ollut jo pitemmän aikaa. Siirtorajoituksella pyritään hillitsemään seurojen rahojen käyttöä. Eli kun siirtoja on nyt aikaa miettiä ja valmistella etukäteen aiempaa tarkemmin - toivotaan tämän johtavan siihen, että seurat myöskin miettivät aiempaa tarkemmin mihin rahansa pistävät.

- Siirtorajoitus on voimassa syyskuusta joulukuulle (joulukuun loppuun muistaakseni), jonka jälkeen siirrot ovat taas sallittuja, eli "siirtoikkuna" aukeaa. Todennäköisesti siirtoja saa tehdä tammikuun ajan ja sitten naulataan taas lankut ikkunan eteen. Seuraava ikkuna aukeaa sitten kauden loputtua kesän ajaksi.

- Siirtorajoitusten käyttöönotto on saanut Englannissa osakseen suurta kritiikkiä. Lähinnä sen pelätään vaikeuttavan pienempien seurojen toimintaa, koska nämä joutuvat nykyisen heikon taloudellisen tilanteensa johdosta usein myymään pelaajiaan hyvinkin nopealla aikataululla pysyäkseen hengissä.

Lainausten kohtaloa en kyllä itsekään tiedä, kuuluneeko samaan kategoriaan "kotimaan siirtojen" kanssa ?
 
Back
Top