Pre-season

aaPee

Well-known member
Näytti siltä, että Leeds on kutsuttu Australiaan ja Kauko-Itään pre-season turneelle. Olisivat voineet tulla vaikka taas tänne Pohojolaan.
 
Mä sanoin P. Ridsdalelle vuosi sitten että älkää menkö Suomeen enää ikinä, se on maailman Leeds-vastaisin maa.
 
Että sanoit mitä?  :mad:
Voi pitääkin paikkaansa, mutta nuo vierailuthan juuri poikivat uusia kannattajia.
Siksihän sinne alas ja itäänkin ovat menossa.
Varmaan tulevat vielä Ruotsiin ja Norjaankin ennen kauden alkua (toivottavasti), sillä pitihän viime vuonnakin käydä Australiassakin, vaan ei käyneet.
 
Eli Kiina, Thaimaa ja Australia ovat jo varmistuneet.

Vastaan tulee Green Town FC, Colo Colo ja Bangkok XI  :D
 
Kiertue starttaa lauantaina ja kotiin ovat näillä näkymin jäämässä David Batty, Seth Johnson ja Gary Kelly.

Johnsonilla on akillesjännevaivoja ja hän jää kotiin hoidattamaan jalkaansa. Sääli jos Sethin kausi alkaa taas tällaisissa merkeissä, sillä viime kaudella hänellä oli aivan tarpeeksi loukkaantumisia. Ja silloin kun sattui kentällä olemaan, niin ainakin allekirjoittanut vakuuttui, että ainesta pojassa kyllä on.

Battya vaivaa Popovits-ilmiö eli lentopelko ja Kellyllä on jotain vaivoja.

Toivottavasti 2-viikkoinen Kaukoidän reissu ei ole liian rankka näin lähellä kauden alkua.
 
Tässä matkalle lähtenyt 22 pelaajan ryhmä:

Full squad list:

Robinson, Milosevic, Mills, Richardson, Harte, Cansdell-Sherriff, Matteo, Woodgate, Radebe, Duberry, McMaster, Dacourt, Wilcox, Burns, McPhail, Bakke, Kewell, Viduka, Smith, Fowler, Bridges, Keane.

Mukava nähdä mukana nuorisoa: Richardson, Cansdell-Sherriff ja McMaster. Toivottavasti kasvavat kauden aikana kilpailemaan tosissaan avauskokoonpanon paikoista, sillä tunnetusti omat kasvatit taistelevat omien värien puolesta 110 %:sti.

Nigel Martyn jäi Englannin maaperälle perhesyiden vuoksi, ja Mr Ferdinand "henkisen väsymyksen" takia. Raskasta olla kapteeni ...

Matkalla pelattavat ottelut:
Ti 23.7.    Leeds United - Green Town, in Hangzhou
La 27.7.   Leeds United - Colo Colo (Chile), in Melbourne
Ti 30.7.    Leeds United - Bangkok XI, in Bangkok
 
Duberry mukana, miksi?  :-/
Ottajiahan on niin paljon...

Mutta Martyn puuttuu perhesyiden vuoksi.
Muutto Lontooseen??

Kellyllä terveydelliset syyt, eli sama kuin Battyllä, lentopelko
viime syyskuun tapahtumien jälkeen.
Hartekin yritti samaa syytä, mutta lähti kuitenkin.
 
(menee offtopiciksi mutta...)
Täytyy kyllä ihmetellä miten isot raavaat miehet voi lentämistä pelätä. Itse olen viimeisen vuoden aikana lennellyt kotimaassa varmaan ainakin 15 000km yhteensä. Jos kone putoaa niin se putoaa, sille ei mahda mitään. Mutta varmempi tapa päästä hengestään on vaikka Mannerheimintien ylittäminen vihreistä valoista suojatien kohdalla. Ja mä asun vieläpä sen varrella.

Sorry nyt jos täällä on semmosia ihmisiä jotka lentopelosta kärsii, mutta kaikki ei vaan tajuu... niinku mä
 
Ti 23.7.    Leeds United - Green Town, in Hangzhou
             5-1 (2-0), katsojia 20.000

Kokoonpano:
Paul Robinson (Milosovic 57), Frazer Richardson (Mills 52), Shane Cansdell-Sherriff (Harte 57), Jonathan Woodgate (Duberry 45), Dominic Matteo (Radebe 57), Eirik Bakke (McMaster 57), Olivier Dacourt (Burns 45), Stephen McPhail (Wilcox 45), Harry Kewell(Fowler 52), Alan Smith (Keane 52), Mark Viduka (Bridges 45).


Maalintekijät:
Kewell, Viduka, Keane, Mills ja Fowler
 
Onko kellään muuten tietoa millaista taktiikkaa Tel käyttää? Tietysti tuosta ensimmäisen harjoituspelin kokoonpanosta voi jotain päätellä mutta esim. Kewell ja Smith voivat molemmat pelata sekä hyökkääjinä, että laitalinkkeinä!
 
El Tel ei ollut paikalla.
Kidd ja Gray hoitivat homman.
Melbournessakin (Colo Colo) varmaan Kidd ja Gray johtavat ja El Tel katselee mitä kukin osaa.
Tosi pelit alkavat vasta sumujen saarella, nämä ovat näytöstä.
 
Avauskokoonpano Green Townia vastaan oli seuraava (perinteinen 4-4-2):

Robinson
Richardson       Woody          Matteo         Sheriffi
Bakke               Dacourt          McPhail         Kewell
                    Smith           Viduka
---------------------------()------------------------

Toisen puoliajan aluksi kokoonpano:

Robinson
Richardson        Duberry         Matteo         Sheriffi
Bakke                      Burns                 Wilcox          Kewell
                      Smith                  Bridges
----------------------------()------------------------
Sekä ottelun päättyessä kokoonpano kentällä:

Milosevic
Mills                 Duberry          Radebe         Harte
McMaster                        Burns                          Wilcox          
                                  Fowler
                      Keane                     Bridges
-----------------------------()-----------------------

Lähteenä käytetty LUFCin Australian sivuja (www.leedsunitedaustralia.com), jotka näyttäisivät tarjoavan hieman runsaamminkin asiaa kiertueesta, esim. Eddie Grayn tuoreet kommentit Australian maaperältä. Kannattaa käydä vilkaisemassa.
 
La 27.7.   Leeds United - Colo Colo (Chile), in Melbourne,
             1 - 0  (1 - 0), yleisöä 20.000

Kokoonpano:
Robinson, Mills, Harte, Bakke (Burns 82), Matteo, Woodgate, McOPhail (Wilcox 45), Smith(Keane 45), Viduka (Bridges 45), Kewell (Fowler 45), Bowyer(Dacourt 45)

Maalintekijä: Kewell
 
Robbie Fowler on lähetetty idän kiertueelta kotiin saamaan hoitoa lonkkavammaansa.
 
Ja onnellisesti päättyi viimeinenkin.

Leeds voitti 2-1, maalintekijöinä Bakke ja Keane.

United v Bangkok XI:  Robinson (Milosovic 69), Richardson (Mills 45), Radebe(Duberry 73), Matteo(Cansdell-Sherriff 82), Harte(Woodgate 45), Smith(Wilcox 58 ), Bakke(Dacourt 45), Bowyer(Burns 69),  Keane(McMaster 82), Viduka (Bridges 69),Kewell(McPhail 82).

Mutta mikähän mahtaa olla maalivahtitilanne? Martyn pitää itseään edelleen ehdottomana ykkösmaalivahtina ja kyllähän hänelle mahdollisuus se paikka ottaa tietenkin annetaan. Mutta entäpäs jos Martynille sattuu vähän heikompia päiviä, kun hän pääsee pelaaman näitä jäljellä olevia harjoituspelejä. Siinä onkin Venablesilla mietittävää. Nimittäin ainakin Leedsin omat kotisivut ylistävät aika avoimesti Robinsonin otteita.. Siinä meillä on hyvä maalivahti tulevaisuutta ajatellen, kunhan Martyn jää eläkkeelle :) (tai miksei jo vaikka tällä kaudella...)
 
Robbohan on todennut haastatteluissa parin viime kauden aikana - että penkillä olo ei ole hänelle kovinkaan motivoivaa, vaikka on roolinsa varamiehenä ja "tulevana numero ykkösenä" hyväksynytkin. Mutta nyt kun Robbo on ollut Kauko-idän leirillä ykkösmolari - olisi hänelle taatusti karvas pala mikäli Martyn vielä nimettäisiin ykkösveskarin paikalle alkavalle kaudelle. Varsinkin kun hänen ikätoverinsa - Steve Simonsen, Nicky Weaver ja jopa Richard Wright ovat päässeet pelaamaan omissa seuroissaan huomattavasti useammin. On sellainen tunne, että Robbo ajattelee tilanteen olevan "nyt tai ei koskaan".

Itselleni ei kyllä mikään yllätys olisi vaikka valta vaihtuisi tolppien välissä tällä kaudella. Olisi mielestäni suorastaan rikos istuttaa nuorta huippuvahtia penkillä koko kauden viime vuoden malliin.

Martynilla taitaa tosiaan olla paineita tilanteesta - ykkösveskarin paikka joukkueessa vakavasti ensi kertaa uhattuna. Pari kautta sitten Martynin loukkaannuttua ja Robbon loistettua Champions liigassa - ei kuitenkaan ollut epäilystäkään siitä etteikö Martyn palaisi takaisin tolppien väliin tervehdyttyään.

Jotenkin tässä nyt tulee mieleen eräs kausi 90-luvun puolivälistä, jolloin Mark Beeney ryösti John Lukicilta ykkösveskarin tontin (tosin vain yhdeksi kaudeksi), kun Lukicin otteet olivat olleet vähän "sitä sun tätä". Nigeliahan ei toki voi syyttää huonoista otteista - tasainen kausi jälleen takana. Mutta jotain jäi mielestäni kuitenkin hänenkin esityksestään kaiken kaikkiaan uupumaan, joten...
 
Viimeisimmässä pelissä Alan Smith oli poistettu kentältä. Syynä tälläkertaa oli ollut törkeä kahden jalan taklaus. Venables oli tuuminut että pojat on poikia.

No tämä poika ainakin minun mielestä kaipaisi pikkuisen kurinpalautusta. Tyhmiä varoituksia/ulosajoaja on tullut lyhyellä uralla aivan liikaa ja ei kovin hyvältä vaikuta tulevaa kautta ajatellen jos jo harjoituspelissä tulee ylilyöntejä.
 
Viimeisimmässä pelissä Alan Smith oli poistettu kentältä. Syynä tälläkertaa oli ollut törkeä kahden jalan taklaus. Venables oli tuuminut että pojat on poikia.

Ei ollut itse asiassa ulosajo vaan tuomari oli käynyt sanomassa TV:lle, että vaihdappas poika pois kentältä ennenkuin sattuu mitään pahempaa. Toimisivatpa englantilais tuomaritkin tällä tavalla  ;)
 
Lauantaina harjoitusottelut jatkuivat Englannin maaperällä ja paikalliskamppailulla Barnsleya vastaan. 1-0 voitto Danny Millsin maalilla. Enää ei ottelussa nähty suurta vaihtorumbaa.

Leeds: Robinson, Mills, Harte, Dacourt (Johnson 62), Woodgate, Matteo (Radebe 68), Keane, Smith (Wilcox 62), Kewell, BOwyer.

Booked: Bakke


Attendance: 9,215

 
Tänä iltana "Battle of Britain" eli Rangers - Leeds.

Leeds matkustaa Glasgow'n lentäen, joten joukkueesta poissa jälleen Batty ja Kelly. Lisäksi Viduka jäi Leedsiin hoitamaan akillesjännettään.

Leeds squad: Robinson, Martyn, Mills, Woodgate, Matteo, Harte, Bakke, Bowyer, Kewell, Smith, Keane, Bridges, Richardson, Radebe, Duberry, Dacourt, Johnson, McPhail, Wilcox.
 
Back
Top