Sairastupa

Vessu

Member
Tulee taas ilmi kuinka ohut rosterimme on.. ainakin tietyille paikoille. Yhdellä kunnon kärjellä ei pysty kautta läpi viemään.
Tammikuussa yksi toppari, keskikentän playmakeri ja puhdas kärki please. Mutta vain laitureita vilisee huhuissa. 😢
sama. Ihmettelen tuota laiturikiimaa. Toppari, uus Pablo ja kärki on minunkin toiveissa. Jospa sf 69ers pistää muutaman kymmenen milliä kuten huhuttu.
 

Manaaja

Active member
sama. Ihmettelen tuota laiturikiimaa.
Bielsa on Bielsa. Laitureita ei voi koskaan olla liikaa. Olipa kenttäryhmitys mikä hyvänsä, niin laidoilta mennään ja tullaan. Keskelle voi sitten hätätilanteessa istuttaa kenet tahansa.

Olin ensin verrata meitä Liverpooliin, jossa sielläkin mennään tehokkaasti ja vauhdilla laitojen kautta ja jossa se varsinainen keskushyökkääjä (Firmino) ei ole mikään armoitettu maalinsylkijä, vaan työmyyrä, jonka ensisijainen tehtävä on tukea maalintekovastuun kantavia laitureita (Salah, Mane). Mutta tutkailtuani hieman pelaajien heatmappeja, havaitsin, että me olemme vielä paljon, PALJON laitapainotteisempi kuin Pool. Siinä missä heidän laitahyökkääjänsä koukkaavat keskelle ja kohti maalia aina tilaisuuden tullen, meidän laiturimme ovat kuin kiskoilla kiitäviä junia, jotka "halaavat" sivurajaa viimeiseen asti - eli kun meidän laiturit ovat wingereitä, niin Poolilla ne ovat inside forwardeja. Ja siinä missä sentteri Firmino ravaa hyökkäyspuolikasta ympäri ämpäri, erottuu Bamfordin kartassa kaksi tulikuumaa pistettä: hän pönöttää joko keskiympyrässä tai vastustajan pilkun välittömässä läheisyydessä. Eli vaikka hänen työmoraaliansa kovasti hehkutetaan, niin ainakaan liikehdinnän valossa se ei juurikaan ilmene.

EDIT: Toki heatmap kertoo vain pelaajan sijainnin pallon kanssa. Palloton prässi ei siinä tietenkään näy.
 
Last edited:
Top